ANKARA / KEÇİÖREN - Kalaba Lisesi

May

Kalaba Lisesi Gezi İnceleme ve Turizm Kulübü tarafından 53 öğrenci ve 2 öğretmen eşliğinde, 6 Nisan 2023 Perşembe Günü yukarıda ismi zikredilen 4 müzeye gezi düzenlenmiştir. Her yeni gidişimizle yeni bilgiler edindiğimiz müzelerimize gençlerimizin ilgisi ve meraklı soruları bizi çok mutlu etti. Halen bu müzeleri ziyaret etmemiş öğrencilerimize muhakkak görmelerini tavsiye ediyoruz.

Nis

Ankara Valiliği Algoritm Ankara projesi kapsamında, öğrencimiz Mehmet EREN TOBB Teknoloji Merkezi ziyaretine katılmıştır. Ayrıca Ankara Kalkınma Ajansında gerçekleşen "Yapay Zeka ve Algoritmalar" konulu seminere de katılan öğrencimiz, proje ekibiyle etkinliklere devam edecektir.

18 Mart Çanakkale Zaferi okulumuzda düzenlenen törenle kutlandı.

Ock

Okulumuzda, Zeka Oyunları Kulübü ile Proje Kulübü birlikte SUDOKU yarışması düzenlemiştir. Etkinlik sonucunda ilk 3'e giren öğrencilerimize okul müdürümüz Enver YILDIZ tarafından hediyeleri verilmiştir. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

Ankara Üniversitesinin koordinatörlüğünde yapılan Bilgi Kunduz etkinliğine 9. sınıf öğrencilerimiz katılmıştır.

Ekm

2022 Kodlama Haftası kapsamında 10. sınıf öğrencilerimizden Ezgi ve Fatıma, 9. ve 10 sınıf öğrencileri ile Algoritma temalı bir oyun etkinliği yapmışlardır. 9. sınıf öğrencilerimiz ile "Kodla Büyü" etkinliği yapılmıştır.

Ock

Eğitim - öğretim sürecine destek olmak amacıyla öğretmenlerimizin katılımıyla,Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ümmü Çetin tarafından online kahoot etkinliği düzenlemiştir.

Ara

Sinema ve tiyatro oyuncusu Sayın Murat Danacı okulumuzu ziyaret etmiştir. Öğrencilerimiz ile bir araya gelen ünlü oyuncu onlarla sohbet etmiştir.

Kas

Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Ümmü ÇETİN rehberliğinde, 2021 yılı Uluslararası Enformatik ve Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinliğine 9. sınıf öğrencilerimiz katılmışlardır. Tüm öğrencilerimizi kutluyoruz.

Kas

9-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Kodla Büyü etkinliğine 9. sınıf öğrencilerimiz katılarak kodlamaya eğlenceli bir giriş yapmışlardır.

Ekm

Bilişim Teknolojileri öğretmeni Ümmü ÇETİN tarafından 9. sınıflar arası Sudoku yarışması düzenlenmiştir. Her şubede yapılan yarışmnalar sonucunda 2'şer öğrenci finale katılmaya hak kazanmışlardır. 14 öğrecinin yer aldığı final turunda verilen 2 farklı sudokunu bitirme durumları değerlendirilmiş ve 9/B sınıfından Eylül isimli öğrencimiz 1. olmuştur. Tüm 9. sınıf öğrencilerimizi tebrik ediyor ayrıca Eylül'e başarılarının devamını diliyoruz.

Ekm

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Dairesi bünyesinde kurulan SİBERAY ekibi tarafından okulumuz 10.sınıf öğrencilerine eğitim verilmiştir. Eğitimde siber suçlar, siber zorbalık, internet güvenliği ve bilişim suçları cezaları hakkında bilgilendirme yapılmıştır.